Využij skvělý věrnostní program >>
Vyhledávání

Ako ušiť - Sedák

Budete potřebovat:
 
- látku, kterou si nejprve vyperte na 30-40C kvůli vysrážení materiálu. Pozn.: na tuto teplotu budete v budoucnu hotový sedák prát
- zdrhovadlo o délce 25 – 30cm (doporučuji délku zdrhovadla alespoň o 5 cm kratší než je délka strany)
- výplň sedáku (již hotový nebo si připravte ze zbytků textilu nebo polyesterového rouna apod.)

 
Ako ušiť - Sedák 
 
Postup:
 
1 | Vystřihněte 2x čtverec o rozměrech 45x45cm (tzn.35cm=šířka/délka +8cm= výška+2cm= švová záložka). Při vzoru dbejte na návaznost stran. Rubní strany si podlepte dle potřeby výztužným materiálem. Já zvolila výplňkovou pleteninu bez vyztužení.

 
Ako ušiť - Sedák

 
2 |  Čtverce si složte lícní stranou k sobě, naznačte umístění zdrhovadla do středu strany a látky k sobě přišijte od okraje ke značce se zapošitím. Vznikne vám otvor o délce zdrhovadla.

 

 

Ako ušiť - Sedák

 

 


Ako ušiť - Sedák


3 |  Švovou záložku rozžehlete a přiložte si zdrhovadlo k odšitému otvoru tak, že střed zdrhovadla bude vedle švu. Nejprve si zdrhovadlo přišpendlete po celé jeho délce bez navolnění nebo natáhnutí materiálu (doporučuji špendlit na stole). Látku otočte do rubní strany a zdrhovadlo přešpendlete tentokrát jen ke švové záložce. Zdrhovadlo přišijte těsně u zoubků po celé jeho délce. Pozor, aby šlo zdrhovadlo zapnout a rozepnout! Celou část vyžehlete.


Ako ušiť - Sedák
 

4 | Sedák si složte lícní stranou k sobě a sešijte zbývající tři strany. Zdrhovadlo mějte rozepnuté, abyste mohli obrátit do lícní strany! U všech rohů si naznačte umístěn rožků. V mém případě to je 4x4cm protože máme výšku sedáku 8cm.


Ako ušiť - Sedák


5 | Rožky složte dle vyznačených bodů (švy proti sobě!) a přišpendlete.

 
 Ako ušiť - Sedák


Ako ušiť - Sedák

  
Rohy ustřihněte na 1cm švovou záložku, odšijte a vyžehlete celý sedák.


Ako ušiť - Sedák


Ako ušiť - Sedák

 
 
 
Martina BARABASCA
http://barabasca-made.blogspot.cz/

 

 

E-mail Facebook Instagram