Využij skvělý věrnostní program >>
Vyhledávání

Ako ušiť - Nákupka


Pro tašku o rozměrech 40x45cm si připravte:

2x horní díl lícová strana
rozměry výška 27cm x šířka 47cm
1x spodní díl lícová strana
Rozměry  v.42xš.47cm. Díl si přehněte na polovinu (vyznačený přehyb na obrázku) a ustřihněte rožek o rozměru 6x7cm viz obrázek.
2x rubová strana
rozměry v.46x47cm. Na obou dílech ustřihněte rožek o rozměru 7x7cm viz obrázek
Popruh 2x délka cca 120cm
Rozměry jsou včetně švových záložek. Stříhejte látku ve směru tašky

Ako ušiť - Nákupka

Postup:
 
 
1 | Lícové díly můžete vyztužit výztužným materiálem. Já použila pevnější lněnou tkaninu, takže jsem nevyztužovala. Nejprve si na horní díl lícové části naznačíte umístění popruhu. Přišpendlíte a prošijete v kraji.

Ako ušiť - Nákupka

2 |  Složíte lícní stranou k sobě horní a spodní díly lícové části a prošijete na šířku 1 cm. Záložku přežehlíte směrem dolů a ozdobně prošijete na patku nebo dle vašeho návrhu.

Ako ušiť - Nákupka
 
Ako ušiť - Nákupka

3 |  Takto připravený díl složíte lícní stranou k sobě a sešijete boční švy na šířku 1cm.  Dbejte na to aby krásně seděl přechod barev. Záložku rozžehlíte. 

Ako ušiť - Nákupka

4 |  Nyní složíte oba rožky k sobě a sešijete na šířku 1cm. Záložku můžete sestřihnout na polovinu a vyžehlíte. Vrchní část máte hotovou.

Ako ušiť - Nákupka

Ako ušiť - Nákupka

5 |  Dalším krokem je příprava vnitřní/rubové části tašky. Předtím než budete díly k sobě sešívat můžete si na díly připravit kapsy nebo jiné aplikace. Např. Jednoduchou kapsu připravíte tak, že zahnete 2x horní kraj, prošijete. Kapsu poté našijete na jeden díl tašky. Oba díly složíte lícní stranou k sobě a sešijete boční a spodní švy na šířku 1cm. U spodního švu nezapomeňte nechat cca 10cm otvor na otočení celé tašky. Švové záložky rozžehlíte.
 
6 | Složíte oba rožky k sobě. Švové záložky přesně k sobě! Sešijete na šířku 1cm a záložku sežehlete.

Ako ušiť - Nákupka
 
7 | Nyní složíte vnější a vnitřní část lícní stranou k sobě. Dbejte o to aby boční švy seděly a popruhy nebyly nahrnuty ve švu, který budete sešívat. Sešijte na šířku 1cm. Tašku otočte do lícní strany skrz otvor ve spodní části. Zkontrolujte šití a pokud je vše v pořádku, otvor sešijte.

Ako ušiť - Nákupka

8 | Tašku složte do konečné podoby a horní šev vyžehlete. Nyní ho můžete ozdobně prošít dle vašeho návrhu. Nakonec každý popruh prošijte skrz všechny vrstvy tašky pro lepší pevnost. Tašku vyžehlete a můžete jít nakupovat ;).

Ako ušiť - Nákupka

Ako ušiť - Nákupka


Martina BARABASCA
http://barabasca-made.blogspot.cz/

 

E-mail Facebook Instagram