Využij skvělý věrnostní program >>
Vyhledávání

Ako ušiť - Kabelku pro holčičku

Ako ušiť - Kabelku pro holčičku

 


Postup:
Obě látky nejprve vyperte na 30-40C kvůli vysrážení materiálu. Pozn.: na tuto teplotu budete v budoucnu hotový vak prát.
 
 
1 | Vrchní díly podlepte výztužným materiálem, který je o 1cm menší než střih vrchního materiálu.
Ako ušiť - Kabelku pro holčičku

 


2 |  V dalším kroku budeme sešívat přední, zadní a boční díly kabelky. Našpendlíme si
přední a boční díl lícní stranou k sobě. Pozn. V kulatých rozích si našpendlete kolmo k šití, bude se vám lépe šít rožek. Pak našpendlete zadní díl stejnou metodou. Stejným způsobem si připravíte i spodní část kabelky. Sešijte na šířku 1cm. U spodní části kabelky nechte cca 3 cm otvor.. bude potřeba na otočení kabelky. Sestřihněte švovou záložku na polovinu a kulaté rožky nastřihněte až ke švu. Pozor na prostřihnutí! Obě části kabelky obraťte a vyžehlete.

 Ako ušiť - Kabelku pro holčičku

 


3 | Připravíme si magnetické zapínání na klopu. Nejprve naznačíme na rubní straně jedné části klopy umístění středu magnetového zapínání - střed patky a cca 3cm od okraje. Zapínání se musí prostrčit skrz materiál. Takže si naznačíme místo průvlaku, látku nastřihneme, prostrčíme zapínání a zaaretujeme protikusem.

Ako ušiť - Kabelku pro holčičku


4 | Nyní složíme obě klopy lícní stranou k sobě a prošijeme na šířku 1cm. Švovou záložku sestřihneme na polovinu a kulaté rožky nastřihneme ke švu. Klopu otočíme do lícní strany, vyžehlíme a otvor zašijeme pomocným šitím na patku.

Ako ušiť - Kabelku pro holčičku

5 | K vrchní části kabelky přichytíme řemínek nebo šňůrku. Umístění je čistě na vás..můžete do středu bočního dílu nebo ke švu.

Ako ušiť - Kabelku pro holčičku
6 | Všechny části máme připraveny a můžeme kompletovat. Nejprve si vrchní část otočíme do rubu a spodní část do lícní strany. Přišpendlíme patku lícní stranou k vrchní části kabelky. Vložíme spodní a vrchní část kabelky lícními stranami k sobě (boční švy k sobě!) a přišpendlíme. Šňůrku pěkně složte ať se vám nepřiplete k šití! Ve spodní části kabelky je díra na otočení! Po sešití švu celou kabelku otočíme otvorem do hotového stavu. Vyžehlíme!

Ako ušiť - Kabelku pro holčičku

7 | Nakonec musíme připevnit protikus magnetického zapínání. Kabelku si pěkně urovnejte a naznačte si umístění magnetu na přední díl. Postupujte stejně jako předtím. Otvor, který sloužil na otočení kabelky do lícní strany urovnejte a sešijte buď strojově nebo ručně.Ako ušiť - Kabelku pro holčičku
8 | Horní kraj kabelky můžete, ale nemusíte ozdobně prošít. A je hotovo :)

Ako ušiť - Kabelku pro holčičkuMartina BARABASCA

Strih si viete stiahnuť u Martinky tu: STRIH

 

 

 

E-mail Facebook Instagram